The Smokin' Porketeers


Cococabana Grill Brikettes

The Smoking Porketeers zijn verheugt jullie kunnen mededelen dat wij een nieuwe sponsor voor onze grill briketten hebben.


Tijdens 3.rd Black Forest Smoke & wine festifal 2018 hebben we de deze nieuwe kolen kunnen testen.
Onze bevindingen zijn: minder rook ontwikkeling tijdens het starten, Ze worden veel heter dan de kolen die we gewend zijn, Gaan veel langer mee, Hierdoor verbruiken we ruim 1 derde minder briketten.


Perfect. 


Namens The smokin’ Porketeers willen we de Heer Stefan RuckelsHaußen van De Cococabana Grill Brikettes hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van 300Kg brikettes en de rookkruiden pellets.

De Cococabana Grill Brikettes
In India wordt na de productie van kokosmelk, kokoswater, kokosvet, en vruchtvlees het afval product de kokosschalen, kokosvezels, en ook de palmbladeren ter plaatse middels Pyrolyse proces verkoolt.
De kleine verkoolde delen worden eruit gezeefd.
De grotere stukken worden gelijk verwerkt.
Na het zeven worden de verkoolde kokosnoot resten vermalen en vermengt met water en aardappelzetmeel voor de binding.
Onder hogedruk worden de barbecuebriketten geperst en daarna gedroogd.

Zo zijn onze grillbriketten voor 100 procent gemaakt van duurzame grondstoffen, er wordt geen boom gekapt. De voordelen van deze kokos briketten zijn: milieuvriendelijk | duurzaam | zuinig in verbruik | weinig rook ontwikkeling | hoge warmteontwikkeling | zeer lange brandtijd | en weinig as.